Italiensk pizza med steinovnsbakte pizzabunner
20-30

Italiensk pizza med steinovnsbakte pizzabunner

En steinovnsbakt pizzabunn toppet med god tomatsaus, fersk mozzarella, pepperoni og parmaskinke, er en klassiker uten like. Så enkelt, så godt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)

Pizzabunner og pizzasaus

pizzabunner
Pizzabunner (Hvete, Rug)
2 stk
pizzasaus
Pizzasaus
1 pakke
hvitløksdressing
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke

Topping

rødløk
Rødløk
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
revet ost
Revet ost (Melk)
1–2 pakke
fersk mozzarella
Fersk mozzarella (Melk, Laktose)
1 pakke
parmaskinke
Parmaskinke
1 pakke
pepperoni
Pepperoni
1 pakke
ruccola
Ruccola
50 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1311 kcal
  • Fett 71 g
  • Karbohydrater 100 g
  • Protein 69 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bytt plass på stekebrettene underveis i steketiden, om du steker flere pizzaer samtidig. På den måten får alle pizzaene både over- og undervarme, og dermed et likere resultat. Dette er et tilberedningsforslag. Sett gjerne sammen din egen pizza.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Bruk gjerne pizzafunksjonen, om du har det. 
  2. Pizzabunner: Fordel pizzabunnene på stekebrett med bakepapir.
  3. Topping: Skrell rødløken, og kutt den i strimler. Kutt tomaten i skiver, og skyll og tørk ruccolaen.
  1. PIZZA PARMA: Fordel pizzasausen jevnt utover pizzabunnen, og strø den revne osten og ønsket mengde av rødløken over. Stek pizzaen nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen. Topp den ferdigstekte pizzaen med ruccolaen og parmaskinken. Server hvitløksdressingen ved siden av. 
  2. PIZZA BIANCA: Riv den ferske mozzarellaen fra hverandre med fingrene. Fordel hvitløksdressingen jevnt utover pizzabunnen, og strø den ferske mozzarellaen over. Fordel pepperonien og ønsket mengde av rødløken på pizzaen. Stek pizzaen nederst i stekeovnen i 8–10 minutter, til osten er gyllen. Topp den ferdigstekte pizzaen med ruccolaen, og server resten av hvitløksdressingen ved siden av.
  3. PIZZA PEPPERONI: Fordel pizzasausen jevnt utover pizzabunnen, og strø over den revne osten. Fordel tomatskivene, pepperonien og ønsket mengde av rødløken over pizzaen. Stek pizzaen nederst i stekeovnen i 8–10 minutter. Topp den ferdigstekte pizzaen med ruccolaen, og server hvitløksdressingen ved siden av.