Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med poteter, ertestuing og tyttebær
30-40

Hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med poteter, ertestuing og tyttebær

Det er lite som minner mer om barndommen enn den elskede klassikeren hjemmelagde kjøttkaker i brun saus med rørte tyttebær.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • melk
  • smør
  • pepper
  • olje

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Kokt gulrot

gulrot
Gulrot
1 stk

Ertestuing

ertestuing
Ertestuing (Melk, Laktose)
½ pakke

Kjøttkaker og brun saus

gul løk
Gul løk
½–1 stk
kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
Kryddermiks m/ingefær, muskat og allehånde
½ pakke
panering
Panering
¼–½ pakke
brun saus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
200 g
Salt
¼–½ ts
Melk (Melk)
½–1 dl

Tilbehør

rørte tyttebær
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 778 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha kaldt vann på hendene når du skal forme kjøttkakene, det gjør arbeidet lettere. Hvis du ikke vil bruke hendene, kan du bruke to spiseskjeer. Stek gjerne en prøvekjøttkake, slik at du kan justere mengden krydder. Du må gjerne ha litt dijonsennep i sausen for mer smak.

  1. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Kokt gulrot: Skrell og kutt gulroten i skiver. Kok gulroten sammen med potetene de siste 10 minuttene av potetenes koketid. Sil av vannet, og vend inn litt smør.
  3. Ertestuing: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med ertestuing i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Ha ertestuingen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  4. Kjøttkaker og brun saus: Skrell og finhakk løken. Ha kjøttdeigen i en bolle, og bland inn ¼–½ ts salt. Bland inn løken, kryddermiksen og paneringen. Spe på med ½–1 dl melk, litt etter litt, til du har en jevn farse. Form farsen til runde kjøttkaker (se tips).
  5. Kjøttkaker og brun saus, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i 4–5 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe over det hele. Hell den brune sausen i stekepannen sammen med kjøttkakene, og la alt koke under lokk i 5–10 minutter, eller til kjøttkakene er gjennomvarme. Tilsett litt vann hvis sausen skulle bli for tykk.
  6. Tilbehør: Server de rørte tyttebærene til retten.