Urtekylling med fløtepoteter og tomatsalat
30-40
Glutenfri

Urtekylling med fløtepoteter og tomatsalat

Saftig kylling, fløyelsmyke poteter og frisk salat er nydelig hverdagsmat. Denne retten lager nesten seg selv, perfekt når du har andre ting å gjøre.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje

Urtekylling og fløtepoteter

rødløk
Rødløk
1 stk
kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
urtemiks
Urtemiks (Sulfitt)
1 pakke
fløtepoteter
Fløtepoteter (Melk, Laktose)
400 g
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g

Tomatsalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomater
Tomater
2 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 453 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 35 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du noen osterester i kjøleskapet? Topp kyllingbrystene med osten, og gratiner dem i ovnen.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Urtekylling: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Krydre kyllingbrystene med urtemiksen, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu kyllingen, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden.
  3. Urtekylling og fløtepoteterHa fløtepotetene og rødløken over i en smurt ildfast form, og legg kyllingbrystene på toppen med skinnsiden opp. Stek kyllingformen i ovnen i 15–20 minutter. Ha brokkoli- og blomkålbukettene i formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden. La kyllingen hvile i et par minutter før servering. 
  4. Tomatsalat: Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Del tomatene i terninger. Bland sammen salaten, tomatene, litt olivenolje, salt og pepper i en salatbolle.
  5. God middag!