Japanske grønnsakspannekaker med laks, rissalat og chilimajones
30-40
Laktosefri

Japanske grønnsakspannekaker med laks, rissalat og chilimajones

Okonomi betyr «bruk hva du vil» og yaki betyr «steke». Okonomiyakien er en japansk pannekake, en smakfull klassiker som bare må prøves.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • salt
  • pepper

Okonomiyaki – japanske pannekaker

gulrot
Gulrot
1 stk
ingefær
Ingefær
½ bit
spisskål
Spisskål
½ bit
vårløk
Vårløk
½ pakke
egg
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Hvete)
½–1 dl
Vann
½ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ts

Svart rissalat

svart ris
Svart ris
125 g
agurk
Agurk
½ stk
koriander
Koriander
1 bunt
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
spisskål
Spisskål
½ bit
lime
Lime
1 stk
Vann
1 l

Ovnsbakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
135 g

Tilbehør

sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
kinesisk wok- og dippsaus
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
vårløk
Vårløk
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 872 kcal
  • Fett 44 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag sesamfrøpulver av sesamfrøene. Bruk en morter til å mose sesamfrøene til pulver, slik at umamismaken blir tydeligere. Bytt gjerne ut hvetemelet med rismel hvis du vil ha glutenfrie pannekaker.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Pannekakerøre: Skrell og govriv gulroten og ingefæren. Kutt spisskålen i tynne skiver. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.
  3. Pannekakerøre, fortsettelse: Bland sammen egget, ½–1 dl hvetemel, ½ dl vann, 2 ts hvitvinseddik og litt salt i en bolle. Rør inn gulroten, ingefæren, halvparten av spisskålen og halvparten av vårløken.
  4. Okonomiyaki: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha 1 dl pannekakerøre i stekepannen, og stek okonomiyakien i 3–4 minutter. Snu okonomiyakien, og stek den i 1 minutt på den andre siden. Gjenta til du er tom for røre. 
  5. Svart ris: Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen, og kok den under lokk på middels varme i 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter.
  6. Svart rissalat: Skyll og kutt agurken i to på langs, og så i skiver. Skyll og grovhakk korianderen. Bland sammen agurken, korianderen, peanøttene, resten av spisskålen og risen i en bolle. Smak til med saften fra limen. 
  7. Ovnsbakt laks: Skjær fisken i terninger. Fordel den i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek den i ovnen i 6–8 minutter.
  8. Ristede sesamfrø: Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme. Rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt.
  9. Servering: Topp okonomiyakiene med fisken, sesamfrøene, dippsausen, chilimajonesen og resten av vårløken.