Krydderbakt kveite med potetpuré og stekte grønnsaker
35-45
Glutenfri

Krydderbakt kveite med potetpuré og stekte grønnsaker

Server litt hverdagsluksus til familien med kveite, bacon og sopp. En middagsrett som garantert blir populær.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Potetpuré

poteter
Poteter
350 g
lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
1¼ dl
Smør (Melk)
½ ss

Krydderbakt kveitefilet

kveitefilet m/skinn
Kveitefilet m/skinn (Fisk)
325 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss

Aromasopp, rød spisskål, bacon og sitron

aromasopp
Aromasopp
100 g
rødkål
Rødkål
300 g
baconterninger
Baconterninger
150 g
sitron
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 576 kcal
  • Fett 23 g
  • Karbohydrater 41 g
  • Protein 51 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok potetene med skallet på hvis du ønsker en potetpuré med mer smak og konsistens.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Potetpuré: Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller miksmaster, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med melken, litt etter litt, mens du rører, til potetpureén har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.  
  3. Krydderbakt kveitefilet: Legg fiskestykkene utover et stekebrett med bakepapir. Ha kryddermiksen, salt, pepper og 1 ss olivenolje over fisken. Stek fisken midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Fjern skinnet før servering. 
  4. Aromasopp, rødkål, bacon og sitron: Børst soppen fri for jord, og del den i to eller fire avhengig av størrelsen. Kutt rødkålen i strimler. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og stek baconet i omtrent 4 minutter, til det er sprøtt. Ha litt olje i stekepannen hvis baconet er magert. Legg baconet på en tallerken, og stek soppen i baconfettet i omtrent 4 minutter, til den er gyllen. Tilsett rødkålen og baconet, og stek videre i omtrent 2 minutter. Smak til med saften fra halve sitronen.
  5. Servering: Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.