20-30
Laktosefri
Ferskt kjøtt i sursøt saus med ovnsbakte rotgrønnsaker
Denne enkle og særegne retten er norsk tradisjonsmat på sitt beste. Storfeknoker trenger lang koketid, og her har vi gjort mesteparten av jobben.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- eddik 7 %
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Kokte poteter
Poteter
350 g
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Pastinakk
1 stk
Timian
1 bunt
Ferskt kjøtt i sursøt saus
Gul løk
2 stk
Oksebuljong
1 pakke
Storfeknoke
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Eddik 7 %
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 dl
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 629 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 80 g
- Protein 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag en rotmos av grønnsakene. Kok grønnsakene i omtrent 15 minutter, og mos dem sammen med 2 ss smør og 1–2 dl fløte. Smak til med salt og pepper.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene, kålroten og pastinakken i grove biter. Fordel grønnsakene og timianstilkene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
- Ferskt kjøtt i sursøt saus: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Rør inn 1 ss hvetemel og oksebuljongen. Spe på med 3 dl vann og kraften fra kjøttpakkene, litt etter litt. La sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Tilsett 2 ss eddik, 2 ss sukker, og smak til med salt og pepper. Ha i oksekjøttet, og la det trekke i sausen i 5–10 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt.
- Vel bekomme!