Ferskt kjøtt i sursøt saus med ovnsbakte rotgrønnsaker
20-30
Laktosefri

Ferskt kjøtt i sursøt saus med ovnsbakte rotgrønnsaker

Denne enkle og særegne retten er norsk tradisjonsmat på sitt beste. Storfeknoker trenger lang koketid, og her har vi gjort mesteparten av jobben.

Ingredienser

Allergener
  • Hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • hvetemel
  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Kokte poteter

poteter
Poteter
350 g

Ovnsbakte rotgrønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
kålrot
Kålrot
300 g
pastinakk
Pastinakk
1 stk
timian
Timian
1 bunt

Ferskt kjøtt i sursøt saus

gul løk
Gul løk
2 stk
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
storfeknoke
Storfeknoke
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Eddik 7 %
2 ss
Sukker
2 ss
Vann
3 dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 629 kcal
  • Fett 15 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en rotmos av grønnsakene. Kok grønnsakene i omtrent 15 minutter, og mos dem sammen med 2 ss smør og 1–2 dl fløte. Smak til med salt og pepper.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kokte poteter: Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  3. Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene, kålroten og pastinakken i grove biter. Fordel grønnsakene og timianstilkene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rotgrønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
  4. Ferskt kjøtt i sursøt sausSkrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stor kjele til middels varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Rør inn 1 ss hvetemel og oksebuljongen. Spe på med 3 dl vann og kraften fra kjøttpakkene, litt etter litt. La sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Tilsett 2 ss eddik, 2 ss sukker, og smak til med salt og pepper. Ha i oksekjøttet, og la det trekke i sausen i 5–10 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt.
  5. Vel bekomme!