Japan
Laktosefri
Donburi med ponzubakt laksefilet, ingefærsyltet agurk og avokado
4.34 (186)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- eplesider- eller hvitvinseddik
- salt
- soyasaus
- sukker
- vann
Risottoris
150 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 ts
Vann
3 dl
Ingefær
½ bit
Agurk
½ stk
Vann
1 ss
Eddik 7 %
½ ss
Sukker
1 ss
Aioli
½–1 pakke
Soyasaus
1 ss
Laksefilet
270 g
Ponzusaus
1 pakke
Avokado
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Sesamfrø
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1005 kcal
- Fett:
- 58 g
- Karbohydrater:
- 85 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan pannestekes for ekstra smak, eller serveres råmarinert hvis du heller ønsker det.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skyll risen i kaldt vann, til vannet blir klart. Bland sammen 1 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt i en skål. Ha risen og 3 dl vann i en kjele og kok opp. Ha på lokk og kok risen videre på lav varme i 12 minutter eller til risen er ferdig.
Skrell og finhakk ingefæren. Bland sammen 1 ss vann, ½ ss eddik og 1 ss sukker i en skål. Skyll agurken, og kutt den på langs i lange bånd. Bruk gjerne en mandolin. Vend ingefæren og agurken sammen med marinaden og la det marinere frem til servering.
Ha aiolien i en skål og smak til med 1 ss soyasaus.
Ha fisken i en smurt ildfast form og krydre med litt salt. Ha ponzusausen over fisken og bak den i ovnen i omtrent 8 minutter.
Del avokadoen og fjern steinen. Ta ut kjøttet med en skje og kutt avokadokjøttet i terninger.
La risen dampe fra seg i 1 minutt og vend den forsiktig sammen med marinaden.
Fordel den marinerte risen i skåler og ha agurken, fisken, rødkålen og avokadoen over. Topp med soyamajones og sesamfrø, og nyt!
God middag!