15-20
Svinefilet med bulgur og smørstekt squash, med lett urtedressing og ajvarsaus
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
Smørstekt squash
Squash
½–1 stk
Gul løk
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Smør (Melk)
½ ss
Svinefilet
Filetstykke av svin
300 g
Tyrkisk krydder
½–1 pakke
Tilbehør
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
75 g
Ajvar
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 516 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 47 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For perfekt resultat på kjøttet, kan du bruke et steketermometer. Kjernetemperaturen skal ligge på 62–65 grader når du tar kjøttet ut av pannen. La det hvile til temperaturen viser omtrent 68 grader.
- Smørstekt squash: Skyll squashen, og skrell løken. Del løken i båter og squashen i grove biter.
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet. Rør inn ½ ss smør i den ferdigkokte bulguren.
- Svinefilet: Skjær kjøttet i 2 jevnstore stykker. Krydre kjøttet med salt, pepper og det tyrkiske krydderet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side (se tips). Legg kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i omtrent 5 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Smørstekt squash, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje og 1 ss smør. Stek squashen og løken i 3–4 minutter, til det har fått litt farge. Krydre med salt og pepper underveis.
- Tilbehør: Server urtedressingen og ajvarsausen til retten.