Massaman grønnsakscurry med jasminris, stekte blomkålskiver og hakkede peanøtter
25-35
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Massaman grønnsakscurry med jasminris, stekte blomkålskiver og hakkede peanøtter

Massaman curry er en fyldig og smaksrik gryterett fra Thailand. Her har vi byttet ut kyllingen med sprøstekte blomkålskiver.

Ingredienser

Allergener
  • Peanøtter,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • soyasaus
  • sukker
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Massaman grønnsakscurry

gul løk
Gul løk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
lime
Lime
½–1 stk
massaman currypaste
Massaman currypaste
½–1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
1½–2 dl
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Sukker
½–1 ss

Stekte blomkålskiver

blomkål
Blomkål
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
Smør (Melk)
1–2 ss

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 671 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 81 g
  • Protein 19 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også ovnsbake blomkålen i stekeovnen på 220 grader varmluft i omtrent 15 minutter.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Massaman grønnsakscurry, forberedelse: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Skrell og finhakk hele hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger. Rens og kutt paprikaen i biter. Del limen i to.
  3. Massaman grønnsakscurryVarm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Ha i gulroten, paprikaen, halvparten av hvitløken og ønsket mengde av currypasten, og stek videre i 3–4 minutter.
  4. Massaman grønnsakscurry, fortsettelse: Tilsett kokoskremen, 1½ dl vann og grønnsaksbuljongen.. Kok opp, og la curryen småkoke på lav varme i 8–10 minutter. Smak til med saften fra limen, mer av currypasten om ønskelig, 1–2 ss soyasaus og ½–1 ss sukker. Tilsett mer vann om sausen blir for tykk. 
  5. Stekte blomkålskiver: Kutt blomkålen i to, og deretter i omtrent 1 cm tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek blomkålen i omtrent 3 minutter på hver side (se tips). Tilsett 1–2 ss smør og resten av hvitløken når det gjenstår 1 minutt av blomkålens steketid. Krydre med litt salt og pepper.  
  6. Tilbehør: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp retten med blomkålen, de hakkede peanøttene og korianderen.