Filetstykke av svin med soppstuing, grønnkål og helstekte poteter
35-45
Glutenfri

Filetstykke av svin med soppstuing, grønnkål og helstekte poteter

Nyt denne retten en dag du har litt bedre tid. Kombinasjonen av mørt svinekjøtt, kremet sopp og frisk grønnkål er skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Helstekte poteter

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
1 ss

Filetstykke av svin

filetstykke av svin
Filetstykke av svin
300 g

Soppstuing

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
Vann
1 dl

Stekt grønnkål

strimlet grønnkål
Strimlet grønnkål
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 554 kcal
  • Fett 24 g
  • Karbohydrater 38 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i kjøttet, og stek det til kjernetemperaturen er 65 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til temperaturen er 68–70 grader.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Helstekte poteter: Skyll potetene, og ha dem i en ildfast form. Hvis de er store, kan du dele dem i to for å korte ned på steketiden. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Ta formen ut av ovnen, og trykk potetene litt flate med baksiden av en skje. Fordel 1 ss smør og 1 ss soyasaus over potetene. Stek potetene i ovnen i 10–15 minutter til, til de er gylne og sprø i kantene.
  3. Filetstykke av svin: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 15–18 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det i skiver.
  4. Soppstuing: Skrell og finhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Varm opp en kjele til høy varme, og ha i soppen. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett litt smør og sjalottløken, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen og løken er gyllen. Tilsett crème fraîchen, oksebuljongen og 1 dl vann. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med grovkvernet pepper. 
  5. Stekt grønnkål: Skyll grønnkålen i kaldt vann, og kutt den i strimler. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnkålen i 3–4 minutter, til den har falt lett sammen. Smak til med salt og pepper.
  6. Nyt måltidet!