Linguine med ovnsbakte cherrytomater i ajvarsaus, sprø kikerter og fetaost
15-20
Vegetar

Linguine med ovnsbakte cherrytomater i ajvarsaus, sprø kikerter og fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje

Ovnsbakte cherrytomater i ajvarsaus

cherrytomater
Cherrytomater
250 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
1 pakke
ajvar
Ajvar
1 pakke
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke

Linguine og spinat

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
spinat
Spinat
50 g
Pastavann
½ dl

Sprø kikerter

kikerter
Kikerter
1 pakke
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Topping

fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 799 kcal
  • Fett 32 g
  • Karbohydrater 95 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du å spare litt tid? Varm kikertene i formen med tomatene i ovnen.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp 2 liter vann i en kjele. 
  2. Ovnsbakte cherrytomater i ajvarsaus: Skyll cherrytomatene, og ha dem i en ildfast form. Vend inn balsamicovinaigretten, ajvarsausen, basilikum- og oreganokrydderet, litt salt og pepper. Stek tomatene nederst i ovnen i omtrent 15 minutter. Knus tomatene når de er ferdigstekte, og bland godt. 
  3. Linguine og spinat: Tilbered pastaen som anvist på pakken i kjelen fra punkt 1. Skyll spinaten. 
  4. Sprø kikerter: Ha kikertene i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Fordel kikertene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og kryddermiksen. Stek kikertene i ovnen, over tomatene, i omtrent 15 minutter. 
  5. Linguine og spinat, fortsettelse: Hell vannet av den ferdigkokte pastaen, men spar på ½ dl av pastavannet. Bland pastaen, pastavannet og spinaten med de ovnsbakte cherrytomatene.
  6. Topping: Topp retten med kikertene, og smuldre over fetaosten.