25-35
Glutenfri
Vegetar
Quinoa- og rødbetsalat med appelsin og estragondressing, halloumi og sprø kjerner
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- sukker/honning
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Quinoa- og rødbetsalat
Rødbete
1 stk
Appelsin
½–1 stk
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Quinoa
125 g
Ruccola
50 g
Hvite bønner
1 pakke
Sukker/honning
1 ts
Halloumi og sprø kjerner
Halloumi (Melk, Laktose)
100 g
Kjerneblanding
1 pakke
Estragondressing
Estragon
½ bunt
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 774 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 69 g
- Protein 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til estragondressingen med litt dijonsennep.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Quinoa- og rødbetsalat, forberedelse: Skrell og kutt rødbeten i grove biter. Skyll og finriv skallet (kun det oransje) på halve appelsinen.
- Quinoa- og rødbetsalat: Fordel rødbeten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek rødbeten midt i ovnen i 20–25 minutter, til den er mør. Ha balsamicovinaigretten og 1 ts sukker eller honning i en liten kjele, og kok opp. Bland inn skallet fra appelsinen, og hell vinaigretten over rødbetene når det gjenstår 10 minutter av steketiden.
- Quinoa- og rødbetsalat, fortsettelse: Tilbered quinoaen som anvist på pakken. Skyll ruccolaen. Sil laken av bønnene, og skyll dem. Skrell appelsinen, og del appelsinkjøttet i terninger.
- Halloumi og sprø kjerner: Kutt halloumien i små terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i 2 minutter. Ha i kjerneblandingen, og stek videre i 2–3 minutter, til frøene har begynt å poppe, og osten er gyllen.
- Estragondressing: Skyll og finhakk estragonen. Bland estragonen og yoghurten i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper (se tips).
- Servering: Fordel ruccolaen og den ferdigkokte quinoaen på et fat, og fordel rødbetene, bønnene og appelsinterningene over. Topp med estragondressingen, halloumien og de sprø kjernene.