Konfiterte kyllinglår med ovnsbakt tomat og sopprisotto
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Konfiterte kyllinglår med ovnsbakt tomat og sopprisotto

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Konfiterte kyllinglår med ovnsbakt tomat

konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
660 g
tomat
Tomat
1 stk

Sopprisotto

spinat
Spinat
50 g
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
risottoris
Risottoris
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
4–5 dl
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 967 kcal
  • Fett 55 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dersom kyllingskinnet ikke er sprøtt etter endt steketid kan du skru på grillfunksjonen på ovnen, og steke kyllingen i ytterligere 2–3 minutter, eller til skinnet er sprøtt.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Konfiterte kyllinglår med ovnsbakt tomat: Legg kyllingen og kraften fra posen i en ildfast form. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter, til den er gjennomvarm.   
  3. Sopprisotto: Skyll spinaten. Skrell og grovhakk sjalottløken. Børst soppen fri for jord, og del den i to om den er litt stor. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og soppen i omtrent 5 minutter, til løken er blank. 
  4. Sopprisotto, fortsettelse: Tilsett risottorisen, 4 dl vann og buljongen. La risottoen småkoke i 15–18 minutter. Rør om innimellom. Tilsett ½–1 dl vann hvis risottoen blir for tykk. Vend inn 1 ss smør og spinaten når risottoen er ferdig. Smak til med salt og pepper.  
  5. Konfiterte kyllinglår med ovnsbakt tomat, fortsettelse: Skyll og kutt tomaten i store terninger. Ha tomaten i formen med kyllingen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.
  6. Servering: Server sjyen fra formen med kyllingen som saus til retten.