Grillet gyroskjøtt i multibrød med grønnsaker og tzatziki
20-30

Grillet gyroskjøtt i multibrød med grønnsaker og tzatziki

Kos deg med en smak av Hellas - gresk gyros med grillet kjøtt, steinovnsbakt brød og hjemmelaget tzatziki. En rask og god familiefavoritt.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Tzatziki og multibrød

agurk
Agurk
½ stk
yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
4 stk

Grillet gyroskjøtt

grillet gyroskjøtt
Grillet gyroskjøtt
250 g

Salat

rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 819 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 88 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødet kan fint varmes i brødrister, da trenger du ikke å skru på ovnen.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Tzatziki: Riv agurken på den grove siden av et rivjern. Strø litt salt over agurken, og la den stå i omtrent 5 minutter før du presser ut vannet. Bland agurken, yoghurten og kryddermiksen sammen i en serveringsskål.
  3. Multibrød: Stek multibrødene som anvist på pakken.
  4. Grillet gyroskjøtt: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Hold kjøttet varmt i stekepannen frem til servering. 
  5. Salat: Skrell rødløken, og kutt tomaten, agurken og rødløken i skiver. Skyll og tørk salaten. Fordel alle grønnsakene på et stort fat, og vend inn litt olivenolje og nykvernet, sort pepper.