Krydderstekt laks med asiatisk nudelsalat og koriander
30-40
Laktosefri

Krydderstekt laks med asiatisk nudelsalat og koriander

Sprø, pannestekt laks med hvitløk, lime og soyasaus er en uslåelig kombinasjon i denne asiatiske retten.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • gluten,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • smør
  • soyasaus
  • salt
  • olje

Eggenudler

Eggenudler (Egg, Hvete, Gluten)
125 g

Nudelsalat

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
brokkoli
Brokkoli
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt

Pannestekt fisk

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
sitruskrydder
Sitruskrydder
1 pakke
lime
Lime
1 stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Soyasaus (Soya)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 749 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 58 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør sammen korianderen, hvitløken, litt olje, salt, pepper og saft fra limen i en kjøkkenmaskin for å lage en korianderolje. Ha korianderoljen over nudelsalaten.

  1. Eggenudler: Tilbered nudlene som anvist på pakken.
  2. Nudelsalat: Skrell og kutt sjalottløken og hvitløken i tynne skiver. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll, rist og grovhakk korianderen.  
  3. Nudelsalat, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i brokkolien, og stek videre i 3 minutter. Ha i paprikaen, og stek det hele i 2 minutter til. Bland inn korianderen og nudlene, og ha nudelsalaten i en serveringsskål.
  4. Pannestekt fisk: Krydre fisken med salt og ønsket mengde av sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett saften fra limen, pakken med finkuttet ingefær, hvitløk og chili og 2 ss soyasaus mot slutten av steketiden. Øs blandingen over fisken mens den steker.
  5. Servering: Server stekesjyen fra fisken til retten.