20-30
Glutenfri
Hjemmelagde torskenuggets med stekt brokkoli og rømmedressing
Her får du en god kombinasjon av smaker og teksturer som i tillegg er rask å lage. Og husk alt som er panert er barnas favoritt!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- fisk,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Jasminris
Jasminris
125 g
Hjemmelagde torskenuggets
Egg (Egg)
1 stk
Panering
1 pakke
Torskefilet (Fisk)
325 g
Ingefærstekte brokkoli- og blomkålbuketter
Ingefær
1 bit
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Soyasaus (Soya)
2 ss
Rømmedressing
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Sweet chili-saus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 765 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 105 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du ikke soyasaus, kan du smake til brokkolien med litt salt i stedet. Du kan også servere sweet chili-sausen og lettrømmen hver for seg.
- Varm opp ovnen til 230 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Hjemmelagde torskenuggets: Knekk egget i en skål, og visp det sammen med litt salt. Ha paneringen på en stor tallerken eller i en frysepose. Del fisken i store terninger. Vend fisken først i egget, og deretter i paneringen. Ha fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek fisken i ovnen i 10–12 minutter. Ta fisken ut, og la den hvile frem til servering.
- Ingefærstekte brokkoli- og blomkålbuketter: Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Ha brokkoli- og blomkålbukettene og ingefæren i en smurt ildfast form, vend inn litt olje og 2 ss soyasaus. Stek brokkoli- og blomkålbukettene i ovnen sammen med fisken i 10–12 minutter.
- Rømmedressing: Bland sammen rømmen og chilisausen i en skål, og smak til med resten av ingefæren, salt og pepper.
- God middag!