Panert torsk med ovnsbakte potetchunks, syltede grønnsaker og sennep- og dilldressing
20-30

Panert torsk med ovnsbakte potetchunks, syltede grønnsaker og sennep- og dilldressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte potetchunks

poteter
Poteter
350 g

Agurksalat

agurk
Agurk
½–1 stk
rødløk
Rødløk
½–1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
2 ss

Panert torsk

panert torsk
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g

Sennep- og dilldressing

yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
kryddermiks med sennep og dill
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 624 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk gjerne en grønnsaksskreller, ostehøvel eller mandolin til å lage lange, tynne bånd av agurken og gulrøttene.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte potetchunks: Kutt potetene i 4 eller 6 biter, avhengig av størrelsen. Ha potetbitene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.   
  3. Agurksalat: Skyll agurken, og skrell løken og gulroten. Kutt agurken, rødløken og gulroten i tynne skiver, og ha det i en serveringsskål (se tips). Rør inn 3 ss eddik, 2 ss sukker og litt salt. 
  4. Panert torsk: Legg fisken på brettet med potetene i ovnen når det gjenstår 10–15 minutter av potetenes steketid.
  5. Sennep- og dilldressing: Rør sammen yoghurten og kryddermiksen i en skål. Spe med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper. 
  6. Nyt måltidet!