Kyllingsalat med bakt søtpotet, bacon, egg og avokado
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Kyllingsalat med bakt søtpotet, bacon, egg og avokado

Ingredienser

Allergener
  • Egg

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Bakte søtpotetstaver og kylling

søtpotet
Søtpotet
1 stk
sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g

Bacon og egg

baconterninger
Baconterninger
150 g
egg
Egg (Egg)
2 stk

Grønnsaker

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
avokado
Avokado
1 stk
lime
Lime
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 573 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 29 g
  • Protein 55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hell kraften fra kyllingen i en beholder, og frys den ned. Kraften er super å bruke som smakstilsetning i sauser og supper.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Bakte søtpotetstaver og kylling: Skrell og kutt søtpoteten i staver. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. La det være litt plass til overs på stekebrettet. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er gjennomstekt.
  3. Bacon og egg: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek baconet i omtrent 3 minutter, til det er gyllent. Kok eggene i 7–9 minutter.  
  4. Bakte søtpotetstaver og kylling, fortsettelse: Ta stekebrettet ut av ovnen når det gjenstår 10–15 minutter av søtpotetens steketid, og legg kyllingen på stekebrettet. Stek kyllingen i ovnen med søtpoteten i 10–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomvarm. 
  5. Grønnsaker: Kutt enden av hjertesalaten. Skyll salatbladene i kaldt vann, og kutt dem i grove biter. Skrell og finhakk rødløken. Del avokadoen i to, ta ut steinen, og kutt avokadokjøttet i terninger. Løft avokadoterningene ut av skallet med en spiseskje. Kutt limen i båter.
  6. Servering: Skyll eggene i kaldt vann, og skrell og kutt dem i båter. Skjær kyllingen i skiver. Bland kyllingen, grønnsakene, baconet og eggene i en salatbolle. Drypp litt olivenolje og saften fra limebåtene over det hele. Dersom barna er skeptiske til noen av ingrediensene, kan du også servere ingrediensene i skåler hver for seg, og la barna få lage sin egen salat.