Kyllingconfit med ovnsbakte poteter, maiskrem og soppsaus
20-30
Glutenfri

Kyllingconfit med ovnsbakte poteter, maiskrem og soppsaus

Denne maiskremen smaker nydelig til de saftige kyllinglårene, og med steinsoppsaus med smak av umami, er dette skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • melk
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje

Ovnsbakte grønnsaker og kylling

pastinakk
Pastinakk
1 stk
poteter
Poteter
350 g
konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
660 g

Maiskrem

maiskorn
Maiskorn
1 pakke
Melk (Melk)
½ dl
Smør (Melk)
1 ss

Steinsoppsaus

steinsoppsaus
Steinsoppsaus (Melk, Laktose)
1 pakke

Topping

persille
Persille
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1158 kcal
  • Fett 82 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og kutt pastinakken i båter på langs. Skyll og kutt potetene i to. Fordel pastinakken og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Kylling: Stek kyllinglårene på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomvarm.
  4. Maiskrem: Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en liten kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  5. Steinsoppsaus: Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
  6. Topping: Finhakk persillen, og strø den over grønnsakene ved servering.