25-35
Kjøttboller med gresk salat, couscous og yoghurtdressing
Saftige kjøttboller med grønnsaker gjør at barna spiser mer grønt uten å vite det. Med gresk salat og yoghurt, er dette en nydelig middelhavsrett.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- vann
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
Fullkornscouscous
Fullkornscouscous (Hvete)
125 g
Yoghurtdressing
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Kjøttboller
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Vann
½ dl
Gresk salat
Tomat
1 stk
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 809 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 67 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Litt oliven er aldri feil i en gresk salat. Skulle du ha et glass stående, passer de perfekt her.
- Fullkornscouscous: Tilbered couscoussen som anvist på pakken.
- Yoghurtdressing: Grovriv den halve agurken på et rivjern, og klem ut vannet av den med hendene. Bland sammen agurken, yoghurten og kryddermiksen i en serveringsskål. Smak til med salt.
- Kjøttboller: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 6–8 minutter, til de er gylne og gjennomvarme. Vend inn det tyrkiske krydderet og ½ dl vann. Kok opp, og la det småkoke til vannet er borte og krydderet sitter godt rundt kjøttbollene.
- Gresk salat: Kutt tomaten, fetaosten og resten av agurken i terninger. Skrell og kutt den halve rødløken i tynne skiver. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og bland inn litt olivenolje, salt og pepper.
- God middag!