Kjøttboller med gresk salat, couscous og yoghurtdressing
25-35

Kjøttboller med gresk salat, couscous og yoghurtdressing

Saftige kjøttboller med grønnsaker gjør at barna spiser mer grønt uten å vite det. Med gresk salat og yoghurt, er dette en nydelig middelhavsrett.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje

Fullkornscouscous

fullkornscouscous
Fullkornscouscous (Hvete)
125 g

Yoghurtdressing

agurk
Agurk
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke

Kjøttboller

kjøttboller med grønnsaker
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
Vann
½ dl

Gresk salat

tomat
Tomat
1 stk
fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
agurk
Agurk
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 809 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 67 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Litt oliven er aldri feil i en gresk salat. Skulle du ha et glass stående, passer de perfekt her.

  1. Fullkornscouscous: Tilbered couscoussen som anvist på pakken. 
  2. Yoghurtdressing: Grovriv den halve agurken på et rivjern, og klem ut vannet av den med hendene. Bland sammen agurken, yoghurten og kryddermiksen i en serveringsskål. Smak til med salt. 
  3. Kjøttboller: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 6–8 minutter, til de er gylne og gjennomvarme. Vend inn det tyrkiske krydderet og ½ dl vann. Kok opp, og la det småkoke til vannet er borte og krydderet sitter godt rundt kjøttbollene. 
  4. Gresk salat: Kutt tomaten, fetaosten og resten av agurken i terninger. Skrell og kutt den halve rødløken i tynne skiver. Bland grønnsakene sammen i en serveringsskål, og bland inn litt olivenolje, salt og pepper.
  5. God middag!