Dirty fries med bacon, revet ost, syltet chili og srirachasaus
25-35
Laktosefri
Glutenfri

Dirty fries med bacon, revet ost, syltet chili og srirachasaus

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Dirty fries

poteter
Poteter
350 g
søtpotet
Søtpotet
1 stk
paprikakrydder
Paprikakrydder
½ pakke

Syltet chili og sjalottløk

rød chili
Rød chili
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
4 ss
Vann
1 dl

Bacon

baconterninger
Baconterninger
150 g

Salat

tomat
Tomat
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Til servering

vårløk
Vårløk
1 pakke
revet ost
Revet ost (Melk)
100 g
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
srirachasaus
Srirachasaus
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 771 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dryss osten over de ferdigstekte dirty friesene, og stek videre i ovnen i omtrent 5 minutter. For hvem elsker ikke smeltet ost?

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Dirty fries: Skyll potetene og søtpoteten, og skrell dem hvis du vil. Kutt potetene og søtpoteten i tynne staver.
  3. Dirty fries, fortsettelse: Fordel potetene og søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og paprikakrydderet. Stek potetene og søtpoteten i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne. Vend om på potetene og søtpoteten en gang under steketiden.   
  4. Syltet chili og sjalottløk: Skyll og kutt chilien i skiver. Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ha chilien og løken i laken, og ta kjelen av varmen. La chilien og løken trekke i laken frem til servering. 
  5. Bacon: Ha baconterningene i en stekepanne, og varm opp til høy varme. Stek baconet i 5–7 minutter, eller til det er sprøtt. La baconet renne av seg på et kjøkkenpapir. 
  6. Salat: Skyll og kutt tomaten i store terninger. Skyll og kutt hjertesalaten i mindre biter. Bland tomaten og salaten i en serveringsskål. Bruk gjerne litt av syltelaken fra punkt 3 som dressing i salaten.
  7. Servering: Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Server dirty friesen på et stort fat eller på tallerkener. Topp retten med den syltede chilien og sjalottløken, den revne osten, baconet, vårløken, srirachasausen og aiolien. Server salaten til retten.