Kremet svineskav med potetmos
20-30
Glutenfri

Kremet svineskav med potetmos

Dette er skikkelig comfort food. Fyldig potetmos og kremet saus med saftig kjøtt passer alle dager i uken, og er deilig tradisjonsmat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • melk
  • salt
  • pepper

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Smør (Melk)
1 ss
Melk (Melk)
1 dl

Kremet svineskav

gul løk
Gul løk
1 stk
sjampinjong
Sjampinjong
200 g
spinat
Spinat
100 g
grillet gyroskjøtt
Grillet gyroskjøtt
250 g
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
300 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
Smør (Melk)
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 989 kcal
  • Fett 67 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La være å skrelle potetene hvis du vil ha en grovere mos.

  1. Potetmos: Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
  2. Potetmos, fortsettelse: Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  3. Kremet svineskav: Skrell og kutt løken i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver. Skyll spinaten i kaldt vann, og tørk den lett. 
  4. Kremet svineskav, fortsettelse: Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Ha 2 ss smør og løken i pannen, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen og løken er gyllen. Ha i gyroskjøttet, og stek det hele videre i omtrent 2 minutter. Tilsett crème fraîchen og hønsebuljongen, og la det småkoke i omtrent 5 minutter. Bland inn spinaten, og smak til med med salt og pepper.
  5. God middag!