Kylling tikka masala med yoghurt og frisk agurk- og tomatsalat
25-35

Kylling tikka masala med yoghurt og frisk agurk- og tomatsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Kylling tikka masala

utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
rødløk
Rødløk
½ stk
tikka masala-paste
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
1 glass
tomatpuré
Tomatpuré
½ pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
kremfløte
Kremfløte (Melk, Laktose)
2 dl
Vann
1 dl

Kachumbersalat

rødløk
Rødløk
½ stk
tomater
Tomater
2 stk
agurk
Agurk
½ stk
rød chili
Rød chili
½–1 stk
koriander
Koriander
1 bunt

Tilbehør

nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
1 pakke
yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1442 kcal
  • Fett 66 g
  • Karbohydrater 151 g
  • Protein 62 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødet kan ristes i en brødrister hvis du har det. Da trenger du ikke å sette på stekeovnen. Del et hvitløksfedd i to, og gni det over brødet når det er ferdigstekt. Det gir en god og mild hvitløkssmak.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Kylling tikka masala: Skjær kyllingen i biter. Behold gjerne fettet på, det smelter i pannen og gir god smak til sausen. Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha i løken, og stek videre i et par minutter, til den er blank. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten og tomatpuréen, og fres det hele raskt i pannen. Ha i de hakkede tomatene, 2 dl av kremfløten og 1 dl vann, og la gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med mer av tikka masala-pasten, salt, pepper og litt sukker.
  4. Kachumbersalat: Skrell og finhakk rødløken, og skyll den i kaldt vann slik at den ikke blir så sterk. Skyll og kutt tomatene og agurken i terninger. Rens og finhakk chilien. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha løken, tomatene og agurken i en serveringsskål, og vend inn chilien og korianderen. Smak til med salt og pepper. 
  5. Tilbehør: Tilbered nanbrøene som anvist på pakken. Server yoghurten til retten.