30-40
Laktosefri
Moo tom khem, thailandsk svinekjakegryte med pak choy og gulrotspagetti
Svinekjaker trenger lang koketid for å bli møre, og her har vi gjort jobben for deg. I denne thaigryten kommer det møre kjøttet virkelig til sin rett.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- vann
- sukker
- olje
- salt
Jasminris
Jasminris
125 g
Braisert svinekjakegryte
Egg (Egg)
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svinekjaker
350 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
3 ss
Vann
3 dl
Sukker
2 ss
Pak choy
Pak choy
1 stk
Vann
4 ss
Tilbehør
Rød chili
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Gulrotspagetti
200 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 675 kcal
- Fett 14 g
- Karbohydrater 83 g
- Protein 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karamelliser sukkeret før du har det i svinekjakegryten. Smelt sukkeret i en kjele på lav varme. Øk varmen når sukkeret har smeltet, slik at det får en jevn, brun farge. Pass på at sukkeret ikke svir seg.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kokte egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
- Braisert svinekjakegryte: Skrell og finhakk hvitløken. Ha svinekjakene og kraften fra pakken i en kjele. Tilsett hvitløken, soya- og ingefærsausen, 3 ss soyasaus, 3 dl vann og 2 ss sukker. Kok opp, og la det småkoke i 15 minutter. Skrell de kokte eggene, og ha dem i kjelen. La det hele trekke fram til servering.
- Pak choy: Del pak choyen i fire, og skyll den godt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt ojle. Stek hver snittflate på pak choyen i 2–3 minutter. Tilsett 4 ss vann og litt salt, og damp pak choyen under lokk i 3–4 minutter.
- Tilbehør: Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Kutt limen i båter, og server båtene til retten. Server risen, svinekjakegryten og pak choyen i suppetallerkener, og topp retten med gulrotspagettien, korianderen og den ferske chilien.