Moo tom khem, thailandsk svinekjakegryte med pak choy og gulrotspagetti
30-40
Laktosefri

Moo tom khem, thailandsk svinekjakegryte med pak choy og gulrotspagetti

Svinekjaker trenger lang koketid for å bli møre, og her har vi gjort jobben for deg. I denne thaigryten kommer det møre kjøttet virkelig til sin rett.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • soyasaus
  • vann
  • sukker
  • olje
  • salt

Jasminris

jasminris
Jasminris
125 g

Braisert svinekjakegryte

egg
Egg (Egg)
2 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
svinekjaker
Svinekjaker
350 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Soyasaus (Soya)
3 ss
Vann
3 dl
Sukker
2 ss

Pak choy

pak choy
Pak choy
1 stk
Vann
4 ss

Tilbehør

rød chili
Rød chili
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
1 stk
gulrotspagetti
Gulrotspagetti
200 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 675 kcal
  • Fett 14 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Karamelliser sukkeret før du har det i svinekjakegryten. Smelt sukkeret i en kjele på lav varme. Øk varmen når sukkeret har smeltet, slik at det får en jevn, brun farge. Pass på at sukkeret ikke svir seg.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kokte egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 7–8 minutter, da er eggene smilende. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
  3. Braisert svinekjakegryte: Skrell og finhakk hvitløken. Ha svinekjakene og kraften fra pakken i en kjele. Tilsett hvitløken, soya- og ingefærsausen, 3 ss soyasaus, 3 dl vann og 2 ss sukker. Kok opp, og la det småkoke i 15 minutter. Skrell de kokte eggene, og ha dem i kjelen. La det hele trekke fram til servering.  
  4. Pak choy: Del pak choyen i fire, og skyll den godt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt ojle. Stek hver snittflate på pak choyen i 2–3 minutter. Tilsett 4 ss vann og litt salt, og damp pak choyen under lokk i 3–4 minutter.
  5. Tilbehør: Skyll og kutt chilien i tynne skiver. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Kutt limen i båter, og server båtene til retten. Server risen, svinekjakegryten og pak choyen i suppetallerkener, og topp retten med gulrotspagettien, korianderen og den ferske chilien.