Sweet and spicy kyllingburgere med lettsyltede grønnsaker, limeaioli og bakte potetbåter
20-30

Sweet and spicy kyllingburgere med lettsyltede grønnsaker, limeaioli og bakte potetbåter

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper

Sitrusbakte potetbåter

poteter
Poteter
350 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½ pakke

Lettsyltede grønnsaker

gulrot
Gulrot
1 stk
agurk
Agurk
½ stk
lime
Lime
½ stk
Sukker
1 ts

Hjertesalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Sweet and spicy kyllingburgere

kyllingburgere
Kyllingburgere
300 g
sweet chili-saus
Sweet chili-saus
½ pakke

Hamburgerbrød

brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Limeaioli

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 802 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte grønnsakene i tynne strimler med en kniv hvis du synes det er enklere.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Sitrusbakte potetbåter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Ta ut potetene og vend inn sitruskrydderet.
  3. Lettsyltede grønnsaker: Skrell gulroten og skyll agurken. Kutt grønnsakene i strimler på langs med en ostehøvel eller mandolin (se tips). Ha grønnsaksstrimlene i en skål, og vend inn 1 ts sukker og saft fra halve limen. La grønnsakene stå på benken og marinere frem til servering.
  4. Hjertesalat: Skyll og kutt hjertesalaten i strimler.
  5. Sweet and spicy kyllingburgere: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingburgerne i 3–4 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg burgerne i en ildfast form og topp med sweet chilisausen. Sett formen i ovnen med potetene når det gjenstår 5 minutter av potetens steketid.  
  6. HamburgerbrødVarm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
  7. Limeaioli: Ha aiolien i en skål, og smak til med litt saft fra resten av limen.
  8. Til servering: Fyll hamburgerbrødene med kyllingburgerne, salaten, de lettsyltede grønnsakene og limeaiolien, og server potetbåtene ved siden av.