Okonomiyaki - Japansk kålpannekake med soyamarinert sopp, sesamfrø og vårløk
20-30
Vegetar

Okonomiyaki - Japansk kålpannekake med soyamarinert sopp, sesamfrø og vårløk

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • hvetemel
  • salt
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Soyamarinert sopp

sjampinjong
Sjampinjong
200 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Vann
½ dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
½ ss

Topping

vårløk
Vårløk
1 pakke
reddiker
Reddiker
½ bunt
koriander
Koriander
1 bunt
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
1 pakke
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Kålpannekake

lettmelk
Lettmelk (Melk, Laktose)
1½ dl
egg
Egg (Egg)
3 stk
hodekål
Hodekål
300 g
Hvetemel (Hvete)
1½ dl
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 725 kcal
  • Fett 40 g
  • Karbohydrater 65 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft. 
  2. Soyamarinert sopp: Rens soppene og del dem i fire. Ha soya- og ingefærsausen, ½ dl vann, 2 ss eddik og ½ ss sukker i en kjele og kok opp. Tilsett soppen og la det koke på middels høy varme i 1 minutt. Skru av varmen, og la soppen trekke frem til servering.     
  3. Topping: Skyll vårløken, reddikene og korianderen. Kutt vårløken og reddikene i tynne skiver. Grovhakk korianderen. 
  4. Kålpannekake: Pisk sammen 1½ dl hvetemel, 1½ dl melk, eggene og litt salt til en jevn røre i en stor bolle. Strimle kålen tynt, og vend den inn i røren.   
  5. Kålpannekake, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halvparten av kålpannekakerøren i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gyllen. Legg over kålpannekaken på et stekebrett med bakepapir, og hold det varmt i ovnen imens du steker resten av røren. 
  6. Del pannekakene i fire og fordel dem på tallerkener. Ha over aïolien, teriyakisausen, den soyamarinerte soppen, vårløken, reddikene, sesamfrøene og korianderen. Håper det smaker!