Salsicciaburgere med friske grønnsaker, potetbåter og chilimajones
15-20
Laktosefri

Salsicciaburgere med friske grønnsaker, potetbåter og chilimajones

Denne saftige hamburgeren lages av salsicciakrydret kjøttdeig, en favoritt hos mange. Med knasende grønnsaker og sprø potetbåter er dette perfekt kosemat.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetbåter

poteter
Poteter
350 g

Hamburgere og stekt løk

salsicciadeig
Salsicciadeig
300 g
rødløk
Rødløk
1 stk

Tilbehør

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
2 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 818 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag lettsyltet rødløk! Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og press over saften fra 1 lime. Bland det sammen i en skål, og la det stå på benken frem til servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Potetbåter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
  3. Hamburgere og stekt løk: Form salsicciadeigen til burgere. Skrell og kutt rødløken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne og rødløken i 4–5 minutter på hver side, eller til hamburgerne er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper. 
  4. Tilbehør: Kutt enden av hjertesalaten, og skyll bladene i kaldt vann. Kutt tomaten i skiver. Fordel salaten og tomatskivene på et serveringsfat. 
  5. Tilbehør, fortsettelse: Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 2 minutter. 
  6. Servering: Fyll burgerbrødene med burgerne, rødløken, salaten, tomatskivene og chilimajonesen, og server potetbåtene til retten.