Kylling tikka masala med blomkålbuketter og spinat
15-20
Glutenfri

Kylling tikka masala med blomkålbuketter og spinat

Pikant tikka masala-krydder, kylling, friske grønnsaker og basmatiris. Autentisk indisk, og en av våre bestselgere.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt

Basmatiris

basmatiris
Basmatiris
125 g

Kylling tikka masala

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
spinat
Spinat
50 g
utbenet kyllinglår u/skinn
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
tikka masala-paste
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
1 glass
crème fraîche
Crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
Vann
1 dl

Tilbehør

koriander
Koriander
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 744 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan bli sterk for sarte ganer, så smak deg frem med tikka masala-pasten.

  1. Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Kylling tikka masala: Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll spinaten. Skjær kyllingen i grove biter. Behold fettet på, det smelter i stekepannen og gir god smak. 
  3. Kylling tikka masala, fortsettelse: Varm opp en dyp stekepanne eller en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken i omtrent 1 minutt. Tilsett kyllingen, og stek den i 2–3 minutter, til den har fått en jevn stekeskorpe. Tilsett brokkoli- og blomkålbukettene, stek det hele i omtrent 1 minutt, og krydre med litt salt. Vend inn ønsket mengde av tikka masala-pasten, crème fraîchen og 1 dl vann. Gi det hele et oppkok, ha i spinaten, og la det småkoke under lokk i omtrent 5 minutter. 
  4. Tilbehør: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Dryss den over retten ved servering.