20-30
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Falafler med syrlig eple- og fennikelsalat, ovnsbakte poteter og aioli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep
Basisvarer
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakte poteter og falafler
Poteter
350 g
Paprikakrydder
⅓ pakke
Falafler
1 pakke
Syrlig eple- og fennikelsalat
Fennikel
1 stk
Grønt eple
1 stk
Spinat
50 g
Appelsin
1 stk
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
½ pakke
Tilbehør
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 801 kcal
- Fett 45 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke falaflene i en stekepanne. Tilsett gjerne litt fersk chili i salaten for litt hete.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter og falafler: Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og paprikakrydderet. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Ovnsbakte poteter og falafler, fortsettelse: Legg falaflene på brettet med potetene når det gjenstår 8 minutter av potetenes steketid, og stek dem ferdig med potetene.
- Syrlig eple- og fennikelsalat: Skyll og kutt fennikelen og eplet i tynne skiver. Skyll og tørk spinaten. Kutt av skallet på appelsinen, og kutt den i skiver. Bland fennikelen, eplet, spinaten, appelsinen og sennepsvinaigretten på et stort fat. Smak til med salt og pepper.
- Tilbehør: Server aiolien til retten.