Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Falafler med syrlig eple- og fennikelsalat, ovnsbakte poteter og aioli
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Paprikakrydder
⅓ pakke
Falafler
1 pakke
Fennikel
1 stk
Grønt eple
1 stk
Spinat
50 g
Appelsin
1 stk
Sennepsvinaigrette
½ pakke
Aioli
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 644 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 73 g
- Protein:
- 19 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke falaflene i en stekepanne. Tilsett gjerne litt fersk chili i salaten for litt hete.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og paprikakrydderet. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Legg falaflene på brettet med potetene når det gjenstår 8 minutter av potetenes steketid, og stek dem ferdig med potetene.
Skyll og kutt fennikelen og eplet i tynne skiver. Skyll og tørk spinaten. Kutt av skallet på appelsinen, og kutt den i skiver. Bland fennikelen, eplet, spinaten, appelsinen og sennepsvinaigretten på et stort fat. Smak til med salt og pepper.
Server aiolien til retten.
God middag!