Bakt laks med soya, tomat og brokkolipuré
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Evt. nykvernet sort pepper
- malt muskatnøtt
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
500 g
Brokkoli
½ stk
Seterrømme
½ pakke
Smør
1–2 ss
Salt
Malt muskatnøtt
¼ ts
Sitron
½ stk
Laksefilet
325 g
Cherrytomater
125 g
Dijonsennep
1–2 ss
Soyasaus
2 ss
Sitron
½ stk
Smør
2 ss
Evt. nykvernet sort pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt bort det ytterste laget på brokkolistilken, det er trevlete og smaker ikke så godt. Selve stilken er kjempegod, kan minne litt om asparges og bør alltid brukes! Kjør puréen helt fin eller behold den litt grovere. Er du usikker på når fisken er ferdig? Sett inn ett steketermometer i den tykkeste delen på fileten. Fisken er ferdig når termometeret viser 50 grader. La gjerne fisken hvile et par minutter før den serveres.
Ha potetene i en kjele. Fyll på med vann så det dekker og kok potetene møre under lokk i 25–30 minutter.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Kutt brokkolien i buketter og stilken i terninger (se tips). Legg alt i en kjele og hell på vann til det så vidt dekker grønnsakene. La brokkolien koke til den er mør, omtrent 4–6 minutter. Sil av vannet og damp brokkolien tørr.
Kjør brokkolien sammen i en blender, foodprosessor eller med en stavmikser. Kjør alt til du har ønsket konsistens (se tips). Tilsett rømme og smør, og bland alt godt sammen. Smak til med salt, pepper, muskatnøtt og sitronsaft. Hold puréen varm i kjelen.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk av den med papir. Del cherrytomater i to. Legg fisk og tomater i en ildfast form. Smør et tynt lag med sennep på fiskestykkene. Ha soyasaus, sitronsaft og skiver av smør over fisken. Strø eventuelt litt pepper over også.
Sett formen på midterste rille i ovnen og bak fisken i 8–12 minutter (se tips).
Server soyabakt seifilet med poteter, brokkolipuré og sjyen fra formen.
God middag!