Søtpotetfajitas med tomatsalsa, kumminkrydret bønnepuré og rømme
30-40
Vegetar

Søtpotetfajitas med tomatsalsa, kumminkrydret bønnepuré og rømme

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)

Ovnsbakte fajitagrønnsaker

rød paprika
Rød paprika
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
søtpotet
Søtpotet
1 stk
three spice
Three spice
1 pakke
tomatsalsa
Tomatsalsa
1 pakke

Kumminkrydret bønnepuré

svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
½ pakke
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Vann
1 dl
Olivenolje
1 ss

Salat

tomat
Tomat
1 stk
strimlet kålsalat
Strimlet kålsalat
120 g

Tortillalefser

hvetetortillaer
Hvetetortillaer (Hvete)
1 pakke

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 883 kcal
  • Fett 31 g
  • Karbohydrater 121 g
  • Protein 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek bønnene i ovnen med grønnsakene, eller bland dem inn i salaten for en enklere tilberedning.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte fajitagrønnsaker: Skyll, rens og kutt paprikaen og løken i strimler. Skyll og kutt søtpoteten i terninger. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, tacokrydderet og litt salt. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og søtpotetene er møre. Vend grønnsakene underveis i steketiden, slik at de får en jevnere stekeoverflate. Vend inn tomatsalsaen før servering. 
  3. Kumminkrydret bønnepuré: Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek bønnene og hvitløken i 3–4 minutter under omrøring.   
  4. Kumminkrydret bønnepuré, fortsettelse: Tilsett det tyrkiske krydderet, grønnsaksbuljongen og 1 dl vann. Kok opp, og la det hele småkoke på lav varme i omtrent 4 minutter. Knus bønnene lett med en gaffel. Smak til med salt og pepper. Ha bønnepuréen over i en serveringsskål, og topp med 1 ss olivenolje.  
  5. Salat: Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland tomaten og den strimlede kålsalaten i en salatbolle.
  6. Tortillalefser: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
  7. Tilbehør: Skyll og kutt limen i båter. Server limebåtene og lettrømmen til retten.