Karbonader med potetmos, stekt løk, soppsaus og tyttebær
Ny oppskrift
Under 15 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Pepper
- potetmel
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Gule poteter
500 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
1 ss
Seterrømme
Salt
Kjøttdeig
1 pakke
Salt
½ ts
Pepper
¼ ts
Potetmel
½ ss
Vann
¼ dl
Gul løk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Soppsaus
1 pakke
Brokkoli
½ stk
Salt
1 ts
Vann
3 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Potetmos blir seig om den kokes med salt. Smak derfor til med salt og pepper like før den skal serveres. Hvitløk som kokes blir mindre rå og sterk på smak.
Skrell poteter og del dem i små biter. Finhakk hvitløk. Ha potetbitene og hvitløken i en kjele, fyll på med vann og kok til potetene er møre. Det tar omtrent 12–15 minutter. Sjekk med en kniv om de er møre. Hell av vannet og damp potetene tørre.
Mos potetene og hvitløken med en stapper, gaffel eller stavmikser. Tilsett smør, la det smelte og rør det inn. Spe med seterrømme til du får ønsket konsistens. Potetmosen skal være kremete og luftig. Smak til med salt og pepper like før den skal serveres (se tips).
Elt kjøttdeigen lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn vann. Form karbonadene til 8 store flate kaker. Lag rutemønster på overflaten med en sløv kniv.
Kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne, tilsett olje og stek løken blank og gyllen. Legg i karbonadene og la dem bli gjennomvarme. Det tar omtrent 5–10 minutter. Hell over soppsaus og kok opp.
Del brokkoli i små buketter og stilken i skiver. Kok bukettene og stilken i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Hell av vannet og damp det lett.
Server karbonader med stekt løk, soppsaus, brokkoli, hvitløkspotetmos og tyttebær ved siden av.
God middag!