Spicy vegetarcurry med ovnsbakt søtpotet, ristede kjerner og yoghurt
25-35
Glutenfri
Vegetar

Spicy vegetarcurry med ovnsbakt søtpotet, ristede kjerner og yoghurt

En mettende og god vegetarcurry full av spennende smaker som ingefær, garam masala og kardemomme. Topp retten med frisk yoghurt og lime.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • cashewnøtter,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • sukker

Ovnsbakt søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk
kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
Olje
1 ts

Vegetarcurry

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
200 g
squash
Squash
1 stk
spinat
Spinat
50 g
kikerter
Kikerter
1 pakke
tikka masala-paste
Tikka masala-paste (Cashewnøtter)
½–1 glass
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
2 dl

Tilbehør

bladpersille
Bladpersille
1 pakke
lime
Lime
1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 713 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 77 g
  • Protein 27 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tikka masala-pasten er sterk, så tilpass smaken til din familie. I denne har vi byttet ut kjøtt med kikerter. Det er nemlig anbefalt å spise proteiner i form av for eksempel bønner, linser og erter. Du kan også servere ris til denne retten.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt søtpotet: Skyll og kutt søtpoteten i båter eller skiver. Fordel søtpoteten på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 20–25 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Strø kjerneblandingen over søtpoteten de siste 5 minuttene av steketiden.
  3. Vegetarcurry: Skrell og finhakk løken. Skrell gulrøttene, og kutt gulrøttene og squashen i terninger. Skyll og tørk spinaten. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
  4. Vegetarcurry, fortsettelseVarm opp en vid kjele til middels varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulrøttene, squashen og kikertene sammen med ønsket mengde av tikka masala-pasten i 2–3 minutter. Bland inn de hakkede tomatene og kokoskremen. Skyll ut tomatboksen med 2 dl vann, og ha innholdet i gryten. Gi det hele et oppkok, og la vegetarcurryen småkoke i 15–20 minutter. Bland underveis i koketiden. Vend inn spinaten de siste 3 minuttene av koketiden. Smak til med salt og sukker.
  5. Servering: Skyll, tørk og grovhakk persillen. Del limen i båter. Server persillen, limebåtene og yoghurten til retten.
  1. Søtpotet med kjerner: 100 g Vegetarcurry: 350 g Yoghurt: 1 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal.