Pannestekt laks med quinoasalat og chimichurri
Roede

Pannestekt laks med quinoasalat og chimichurri

4.14 (74)
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje eller margarin
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Salt
Solsikke-/rapsolje eller margarin
1 ss
Koriander og kruspersille
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Extra virgin olivenolje
1 dl
Sitron
½–1 stk
Salt
Grønnsaksmiks med grønnkål
1 pakke
Rødløk
1 stk
Quinoa
1 pakke
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chimichurri er en kald saus fra Sør- og Mellom-Amerika. Den passer til både kjøtt, fisk og vegetarretter. Bruk gjerne fersk chili, sjalottløk og rødvinsseddik i dressingen. Ha den på rene kjøkkenglass og oppbevar den i kjøleskapet. En yoghurt eller kesambasert dressing passer fint til denne retten.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Skyll laksen i kaldt vann og tørk av den. Krydre stykkene med salt og pepper. Forvarm en stekepanne og ha i olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den har en lett rosa kjerne.
Skyll og tørk urtene. Finhakk hvitløk. Kjør sammen koriander, kruspersille, hvitløk og olivenolje med en stavmikser. Smak til med sitronsaft, salt og pepper (se tips).
Kok grønnsaksmiksen i 2 minutter, hell av vannet og la det renne godt av seg. Finhakk rødløk. Vend grønnsaksmiksen og finhakket rødløk inn i quinoaen. Vend inn halvparten av chimichurrien i salaten, og server resten ved siden av. Smak til med salt og pepper.
Server pannestek laks med quinoasalat og chimichurri.
125 g Quinoasalat: 250 g Chimichurri: 2 ts Kaloriinnhold: ca 520 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!