Smørstekt laks med sopp, paprika og risotto med gressløk
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Smørstekt laks med sopp, paprika og risotto med gressløk

Hvis du ikke har smakt risotto med fisk før, er det på tide. Nyt en klassisk italiensk risotto toppet med saftig laks, pannestekt sopp og paprika.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • olje
  • pepper
  • olivenolje
  • smør

Risotto

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
risottoris
Risottoris
150 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
gressløk
Gressløk
1 pakke
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 stk
Vann
4–5 dl

Smørstekt laks

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Stekt paprika og sopp

grønn paprika
Grønn paprika
1 stk
sjampinjong
Sjampinjong
100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 651 kcal
  • Fett 26 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du et glass hvitvin, kan 1 dl av risottovannet erstattes med hvitvin. Hvis ikke, er retten god med litt sitronsaft på ved servering.

  1. Risotto: Skrell og finhakk løken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olivenolje. Stek løken i 2–3 minutter, til den er gyllen. Ha i risottorisen, hønsebuljongen og 4–5 dl vann, og gi det hele et oppkok. La risottoen småkoke i 18–20 minutter. Rør om innimellom, slik at det ikke svir seg. 
  2. Smørstekt laks: Skrell hvitløken, og knus den med den flate siden av en kniv. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, til den har fått en jevn stekeskorpe. Skru ned til middels høy varme, og tilsett hvitløken og litt smør. Stek fisken i omtrent 2 minutter til, og øs smøret over fisken mens den steker. Krydre med salt og pepper.
  3. Stekt paprika og sopp: Kutt paprikaen i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek paprikaen og soppen i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Risotto, fortsettelse: Skyll og finhakk gressløken. Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Vend gressløken og osten inn i risottoen før servering.