Ovnsbakt torsk med potet, nepe og løksmør
Ny oppskrift
Under 35 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Poteter
400 g
Gul løk
1 stk
Torskefilet
375 g
Neper
250 g
Bladpersille
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Soyasaus
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre fisken! Chili, karri, dill og gressløk er bare noen få av de mange tingene du kan benytte.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt løken i tynne strimler. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken i 7-8 minutter.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
Skrell nepen og kutt den i båter. Kok opp ca. 5 dl lettsaltet vann i en liten kjele. Kok nepene i 3-4 minutter, sil av vannet, og vend inn 1 spiseskje smør.
Finhakk bladpersillen. Tilsett 2 spiseskjeer smør og 1 teskje soyasaus i kjelen med løken. Vend persillen inn i løksmøret rett før servering.
God middag!