Middelhavskylling med pasta og grønn salat
Roede

Middelhavskylling med pasta og grønn salat

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Fullkornspenne
100–200 g
(Gluten)
Litt salt
Kyllingfilet uten skinn
380 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rødløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Passata
1 flaske
Vann
1 dl
Oregano
1 pakke
Salt
Tobladssalat
1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Rødløk
½ stk
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan ettersteke kyllingfiletene i stekeovnen ved 180 grader i omtrent 8–10 minutter. Bruk et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste og stek videre i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.

Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10–12 minutter. Tilpass mengden pasta du koker til din familie. Når pastaen er ferdigkokt, hell av vannet.
Finhakk løk og stek den i en kjele med olje til den er blank. Tilsett passata, skyll ut flasken med litt vann og ha også det i kjelen. La sausen småputre i 10–15 minutter. Smak til med urter, salt og pepper.
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Stek filetene i en stekepanne med olje i 2 minutter på hver side til de er gylne. Etterstek dem deretter på lav varme under lokk i 7–10 minutter til de er gjennomstekt (se tips). La kyllingen hvile i 5 minutter før du skjærer den opp i fine skiver.
Kutt cherrytomater i to og finhakk rødløk. Bland det sammen med salaten i en bolle.
Server kylling med fullkornspasta, tomatsaus, grønn salat og revet grana padano.
125 g Kokt pasta: 100 g Tomatsaus: 1 dl Revet grana padano: 1 ts Salat Energiinnhold: ca 430 kcal For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!