Gyrostallerken med hjemmelaget mild tzatziki og ovnsbakte poteter
Glutenfri

Gyrostallerken med hjemmelaget mild tzatziki

og ovnsbakte poteter
4.15 (318)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
½ stk
Yoghurt
150 g
(Melk, Laktose)
Olivenolje
1 ss
Grillet gyroskjøtt
250 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
587 kcal
Fett:
31 g
Karbohydrater:
39 g
Protein:
38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
Skyll og kutt potetene i båter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekt og gyllen. 
Skyll hele agurken og kutt halvparten i terninger. Skyll og kutt tomaten i båter. Fordel grønnsakene på et serveringsfat. 
 Grovriv resten av agurken på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene, og ha agurken i en serveringsskål. Bland inn yoghurten og 1 ss olivenolje, og smak til med salt og pepper.  
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter, eller til det er gjennomvarmt. 
God middag!