Kyllinglår fra Ytterøy med fullkornsris, grønne grønnsaker og bearnéssaus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Kyllinglår
520 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Paprikakrydder
1 pakke
Squash
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Smør
2 ss
Salt
Fullkornsris
1 pakke
Salt
Bearnéssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du å kutte ned på steketiden, del kyllingen i leddet før du legger den i formen.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Legg kyllinglårene i en ildfast form (se tips). Gni dem inn med olje og paprikakrydder. Kutt squash i skiver og brokkoli i buketter. Skrell brokkolistilken og del den i biter. Sett formen i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt, omtrent 25–30 minutter. Legg grønnsakene rundt kyllingen i formen halvveis i steketiden. Ha smør, salt og pepper på grønnsakene. Vend om på grønnsakene underveis så de ikke blir brent.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Varm sausen forsiktig i en liten kjele under omrøring.
Server kyllinglår med grønne grønnsaker, fullkornsris og bearnéssaus.
God middag!