Kyllinglår fra Ytterøy med fullkornsris, grønne grønnsaker og bearnéssaus

Kyllinglår fra Ytterøy med fullkornsris, grønne grønnsaker og bearnéssaus

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Kyllinglår
520 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Paprikakrydder
1 pakke
Squash
1 stk
Brokkoli
½–1 stk
Smør
2 ss
Salt
Fullkornsris
1 pakke
Salt
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du å kutte ned på steketiden, del kyllingen i leddet før du legger den i formen.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Legg kyllinglårene i en ildfast form (se tips). Gni dem inn med olje og paprikakrydder. Kutt squash i skiver og brokkoli i buketter. Skrell brokkolistilken og del den i biter. Sett formen i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt, omtrent 25–30 minutter. Legg grønnsakene rundt kyllingen i formen halvveis i steketiden. Ha smør, salt og pepper på grønnsakene. Vend om på grønnsakene underveis så de ikke blir brent.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Varm sausen forsiktig i en liten kjele under omrøring.
Server kyllinglår med grønne grønnsaker, fullkornsris og bearnéssaus.
God middag!