Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- margarin
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Melk
0,5–1,5 dl
Margarin
1 ss
Salt
Gul løk
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Seifilet
450 g
Salt
Hvetemel
4 ss
Margarin
1 ss
Gulrøtter
2/3 pakke
Sukkererter
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også skrelle potetene om du vil ha en finere potetmos. Finrevet muskatnøtt er kjempegodt i potetmos. Om du ikke tåler mel, trenger du ikke vende fisken i det.
Kok potetene med skallet på i usaltet vann (se tips). Skru ned temperaturen når vannet koker og la potetene småkoke i omtrent 20–25 minutter. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Skrell gulrøtter. Kutt gulrøtter og løk i skiver.
Stek løken lett gyllen i en stekepanne med olje i omtrent 10 minutter. Legg den over på en tallerken.
Skyll og tørk fiskestykkene. Krydre dem med salt og pepper, og vend dem i hvetemel. Forvarm stekepannen du stekte løken i, ha i olje og stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Legg i løken og en spiseskje med margarin mot slutten av steketiden.
Kok gulrøttene alene i 4 minutter. Ha i sukkererter og kok videre i 2 minutter til. Hell av vannet.
Hell av vannet på potetene og la potetene dampe av seg. Mos de kokte potetene med en stapper, og bland inn lettmelk og margarin til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper (se tips).
Server seibiff med løk, kokte grønnsaker og potetmos.
150 g
Potetmos: 150 g
Grønnsaker: 130 g
Energiinnhold: 440 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!