Roede
Kylling teriyakiwok med fullkornsnudler
Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Gluten·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Evt. soyasaus
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornsnudler
½ pakke
Litt salt
Skivet kyllingfilet
450 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Minisjampinjong
100 g
Rød paprika
1 stk
Kinakål og grønne bønner
250 g
Teriyaki-woksaus
1 pose
Vann
½ dl
Salt
Sitron
½–1 stk
Evt. soyasaus
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Navnet «teriyaki» kommer fra det japanske kjøkken og er en betegnelse man bruker på retter som blir grillet eller stekt med en søtlig glasering eller saus. «Tare» refererer til «glinsende overflate» og «yaki» refererer til å grille eller steke. I denne retten brukes en smakfull teriyakisaus som woksaus. Tilsett mer chili, ingefær, hvitløk og eventuelt god kraft for mer saus og smak.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann og kok nudler etter anvisning på pakken.
Kutt paprika i strimler. Rens sjampinjongene. Del de største i to og la de minste være hele.
Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne med olje. Stek kyllingen i et par minutter, krydre den med salt og pepper, og legg den over på en tallerken. Stek sopp og paprika i samme stekepanne til det er lett gyllent. Vend inn kinakål og grønne bønner, og stek videre til kålen har falt litt sammen. Ha i teriyakisaus, kylling og vann. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Vend nudlene inn i woken eller server dem ved siden av. Del sitron i båter.
Server teriyakiwok med sitronbåter og fullkornsnudler. Ha gjerne soyasaus ved siden av.
350 g
Kokt fullkornsnudler: 100 g
Energiinnhold: ca 370 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!