Roede
One pot pasta med kjøttsaus og parmesan
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Gluten·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- sukker
- vann
Karbonadedeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rød chili
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
1/3 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Stangselleri
½ pakke
Salt
Fullkornspenne
150 g
Oregano
1 pakke
Vann
6–7 dl
Sukker
1 ts
Grana Padano
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Se Godtleverts YouTube-kanal for tips til steking av kjøttdeig. Ønsker du mer smak i kjøttsausen kan du bruke finhakket chili, tomatpuré, en skvett rødvin eller tabasko. Ved å rive grønnsakene vil sausen blir ferdig fortere og retten blir mer barnevennlig.
Brun karbonadedeigen på sterk varme i en stor kjele med olje (se tips).
Finhakk chili og hvitløk. Skrell gulrot og skyll stangselleri. Riv gulroten på et rivjern og finhakk stangselleri. Ha grønnsakene i kjelen sammen med karbonadedeigen. Ha i hakkede tomater og hønsebuljong. Skyll ut restene fra tomatboksen med vann og ha det over i kjelen. La sausen småkoke i 10 minutter. Rør om underveis. Krydre med litt salt og pepper.
Ha i pasta, urtekrydder og vann. Kok opp og la det hele småkoke under lokk i 18–20 minutter, eller til pastaen er kokt med litt kjerne. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
Server one pot pasta med kjøttsaus og revet parmesan på toppen.
500 g
Revet grana padano: 1 ts
Energiinnhold: 430 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!