One pot pasta med kjøttsaus og parmesan
Roede

One pot pasta med kjøttsaus og parmesan

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
  • vann
Karbonadedeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rød chili
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
1/3 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Hønsebuljong
1 pakke
Stangselleri
½ pakke
(Selleri)
Salt
Fullkornspenne
150 g
(Gluten)
Oregano
1 pakke
Vann
6–7 dl
Sukker
1 ts
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Se Godtleverts YouTube-kanal for tips til steking av kjøttdeig. Ønsker du mer smak i kjøttsausen kan du bruke finhakket chili, tomatpuré, en skvett rødvin eller tabasko. Ved å rive grønnsakene vil sausen blir ferdig fortere og retten blir mer barnevennlig.

Brun karbonadedeigen på sterk varme i en stor kjele med olje (se tips).
Finhakk chili og hvitløk. Skrell gulrot og skyll stangselleri. Riv gulroten på et rivjern og finhakk stangselleri. Ha grønnsakene i kjelen sammen med karbonadedeigen. Ha i hakkede tomater og hønsebuljong. Skyll ut restene fra tomatboksen med vann og ha det over i kjelen. La sausen småkoke i 10 minutter. Rør om underveis. Krydre med litt salt og pepper.
Ha i pasta, urtekrydder og vann. Kok opp og la det hele småkoke under lokk i 18–20 minutter, eller til pastaen er kokt med litt kjerne. Smak til med litt sukker, salt og pepper.
Server one pot pasta med kjøttsaus og revet parmesan på toppen.
500 g Revet grana padano: 1 ts Energiinnhold: 430 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!