Røkt svinekam med stekte epler og gulrøtter

Røkt svinekam med stekte epler og gulrøtter

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Honning
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Salt
    Røkt svinekam uten ben
    350 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Salt
    Rødt eple
    2 stk
    Gulrot
    2 stk
    Vårløk
    ½ pakke
    Sitron
    ½ stk
    Smør
    2–3 ss
    Honning
    2–3 ss
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Skyll eplene i kaldt vann. Del dem i to. Få hjelp av en voksen til å ta ut steinene. Kutt eplene i terninger.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk, og vend om rett før servering.
    Varm opp en stekepanne med litt olje. Brun svinekammen på begge sider. Skru ned temperaturen og la den steke ferdig på svak varme. Krydre eventuelt med salt og pepper til slutt.
    Kutt eplene i terninger, fremdeles med skallet på. Kutt gulrot og vårløk i skiver. Ha gulrot, smør og honning i en stekepanne på middels varme. La det surre forsiktig i 3–4 minutter. Tilsett eplebitene og la det sure videre i 3–4 minutter. Når eplene og gulrøttene er møre, tilsett sitronsaft og vårløk.
    Server røkt svinekam med stekte epler og ris.
    God middag!