Roede
Thailandsk biffsalat med koriander
Ny oppskrift
Under 25 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød chili
¼–½ stk
Strimlet storfekjøtt
300 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Litt salt
½ ts
Trippelsalat
½–1 pakke
Agurk
½–1 stk
Stangselleri
½ pakke
Banansjalottløk
1 stk
Tomat
2 stk
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du soyasaus kan du gjerne ha et par spiseskjeer i marinaden. Rist sesamfrøene lett gylne i en tørr stekepanne, da får du fram til gode smakene.
Finhakk hvitløk og chili, og bland det sammen med olje og salt. Ha alt i en pose eller bolle sammen med biffstrimlene. Mariner kjøttet i omtrent 20 minutter. Mens kjøttet marineres kan du gjøre klar resten av salaten.
Skyll og tørk trippelsalaten. Kutt eller riv den i mindre biter og legg den på et stort fat.
Kutt agurk, stangselleri og sjalottløk i tynne skiver eller strimler. Kutt tomat i grove terninger. Skyll og tørk koriander. Fordel grønnsakene over salaten.
Forvarm en stekepanne og ha i olje. Stek kjøttet i to omganger for best resultat. 1–2 minutter er nok. Legg kjøttet over salaten.
Fordel sesam- og chilisaus over salaten og pynt med fersk koriander og sesamfrø (se tips).
Server thaisalat med strimlet storfekjøtt, grønnsaker, koriander og sesam- og chilisaus. Server gjerne grovbrød ved siden av.
125 g
Salat: 250 g
Dressing: 2 ss
Energiinnhold: 300 kcal
Energiinnhold med 30 g brød: 375 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!