Cheeseburger i briochebrød med ranchdressing, hjertesalat og bakt søtpotet
25-35

Cheeseburger i briochebrød med ranchdressing, hjertesalat og bakt søtpotet

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Bakt søtpotet

søtpotet
Søtpotet
1 stk

Burger, ost og brød

kjøttdeig
Kjøttdeig
300 g
norvegia
Norvegia (Melk)
1 pakke
brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Ranchdressing

gressløk
Gressløk
1 bunt
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
100–150 g

Grønnsaker

rødløk
Rødløk
½ stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 920 kcal
  • Fett 53 g
  • Karbohydrater 64 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fyr opp grillen hvis været tillater det. Både søtpotetene, burgerne og brødene kan grilles. Vend søtpotetbåtene i litt olje salt og pepper, og grill dem på direkte varme i 3 minutter på hver side. Legg de i aluminiumsfolie på indirekte varme og stek videre i omtrent 15 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft (se tips).
  2. Bakt søtpotet: Skyll eller skrell søtpoteten og kutt den i båter. Fordel båtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til den er gyllen og mør. 
  3. Burger, ost og brød: Form kjøttet til to 2–3 cm tykke burgere. Krydre burgerne med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side, eller til de er i den stekegraden dere foretrekker. Legg på en osteskive på hver burger et par minutter før servering, slik at osten smelter litt. 
  4. Ranchdressing: Skyll, tørk og finhakk gressløken. Bland sammen aiolien, yoghurten og gressløken i en skål, og smak til med salt og pepper.  
  5. Grønnsaker: Skrell rødløken. Skyll salaten og tomaten. Riv av og legg salatbladene på en tallerken. Kutt løken og tomaten i skiver, og legg de på tallerkenen med salaten.  
  6. Burger, ost og brød, fortsettelse: Varm burgerbrødene i 1–2 minutter i ovnen før servering.
  7. Sett sammen burgerne etter eget ønske og server ranchdressingen og søtpotetbåtene til retten.