Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Mac and cheese
Casarecce (Hvete)
200 g
Lettmelk (Melk, Laktose)
2½ dl
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel
1 ss
Kyllingbryst med rub
Røkt paprikakrydder
½–1 pakke
Persillade (Sulfitt)
½ pakke
Urtemiks
1 pakke
Kyllingbryst
300 g
Grønn bønnesalat
Grønne bønner
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Rød chili
½ stk
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 885 kcal
- Fett 26 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 68 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 68 grader. Ha gjerne litt vann i formen med kyllingen, for et saftigere resultat.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til koking av pastaen.
- Mac and cheese: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og rør inn 1 ss hvetemel og halvparten av persilladen. Visp inn melken, litt etter litt, under omrøring. Gi sausen et oppkok, og la den småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Mac and cheese, fortsettelse: Vend sausen inn i den ferdigkokte pastaen. Ha blandingen over i en smurt ildfast form, og topp med den revne osten. Stek mac and cheesen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til osten er gyllen.
- Kyllingbryst med rub: Bland sammen krydderne og litt salt til en "rub" i en skål. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Ha kyllingen over i en ildfast form, og krydre med "rubben". Stek kyllingen videre i ovnen i 12–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet (se tips). Kutt kyllingen i skiver før servering.
- Grønn bønnesalat: Skyll bønnene, tomaten, persillen og chilien. Sil og skyll de svarte bønnene. Kutt tomaten i terninger, og kutt chilien i tynne skiver. Rist av vannet og grovhakk persillen. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver.
- Grønn bønnesalat, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme. Stek de grønne og svarte bønnene i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt og pepper. Bland sammen bønnene, tomaten og løken i en bolle. Vend inn 1 ss eddik, 1 ss olivenolje, salt og pepper, og topp med persillen og chilien.