Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Brunt sukker/honning (kan sløyfes)
- hvitløk
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann eller buljong
Rødløk
½ stk
Hvitløk
2–3 fedd
Gulrot
1 stk
Kjøttdeig av storfe og lam
350 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Gul curry paste
½–1 pakke
Brunt sukker/honning (kan sløyfes)
1 ss
Lett kokosmelk
3 dl
Vann eller buljong
2 dl
Blomkål
1 stk
Salt
Koriander
1 bunt
Lime i båter
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La stekepannen bli ordentlig varm, ha i olje og la kjøttet få en skikkelig stekeskorpe. Dette vil gi en bedre smak på retten. Har du rester av salat kan du servere det til gryta. Om du vil ha mer metning til denne retten, passer det med kokt ris, stekte poteter eller kokte poteter til. Bønner er også godt.
Finhakk rødløk og hvitløk. Skrell gulrøttene og del dem i skiver (se tips).
Stek kjøttdeigen i en stekepanne med olje, gjerne i to omganger.
Ha løk, hvitløk og gulrot i en kjele og la det surre til løken er blank. Tilsett curry paste og la den frese med i et par minutter. Ha i det stekte kjøttet, brunt sukker, kokosmelk og vann eller buljong. Kok opp og la gryta småkoke i omtrent 10 minutter.
Del blomkål i buketter og la blomkålbukettene koke med i gryta de siste 5 minuttene. Smak til med salt og pepper.
Server lammegryte med hakket koriander og limebåter.
430 g
Kcal: 420
For deg som registrerer i Roede-klubben.no:
Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!