Ferske laksekarbonader med eple- og gulrot-tzatziki, kokte poteter og brokkoli
15-20

Ferske laksekarbonader med eple- og gulrot-tzatziki, kokte poteter og brokkoli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
  • smør

Kokte poteter og brokkoli

småpoteter
Småpoteter
300 g
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g

Eple- og gulrot-tzatziki

grønt eple
Grønt eple
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Sukker
½ ts

Ferske laksekarbonader

lakseburger
Lakseburger (Fisk)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 478 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 40 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
  2. Kokte poteter og brokkoli: Ha potetene i en stor kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 minutter. Kutt brokkolien i buketter, og legg brokkolien oppå potetene i kjelen når det gjenstår 8 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
  3. Eple- og gulrot-tzatziki: Skyll eplet og skrell gulroten. Grovriv eplet og gulroten på et rivjern. Ha gulroten og eplet i en skål og vend inn yoghurten og ½ ts sukker. Smak til med salt og pepper. 
  4. Ferske laksekarbonader: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Krydre lakseburgerne med salt og pepper, og stek dem i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt.  
  5. Vel bekomme!