Ovnsbakt torsk med indisk blomkål og krydderris

Ovnsbakt torsk med indisk blomkål og krydderris

4.16 (100)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Mandler

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Basmatiris
1 pakke
Tyrkisk krydder
1 pakke
Torskefilet
1 pakke
(Fisk)
Salt
Smør
2 ss
Koriander
1 bunt
Gul løk
½ stk
Blomkålbuketter
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Kormapaste
1 glass
(Sennep, Mandler)
Kokosmelk
1 pakke
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha grønnsaker, torsk, korma paste og kokosmelk i en ildfast form. Stek formen i ovnen ved 200 grader i 15–20 minutter.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Kok ris etter anvisning på pakken. Ha tyrkisk krydder i vannet når du koker risen.
Skyll torsken i kaldt vann, tørk den lett med kjøkkenpapir og ha den i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, og ha en stor klatt smør på hver torskebit. Sett formen i ovnen og stek torsken i 8–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kutt løk i terninger.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek løken blank, tilsett blomkål og stek videre i 2–3 minutter. Tilsett korma paste (NB! Denne inneholder nøtter). Tilpass mengden paste til din familie; start med litt og smak deg frem underveis. Tilsett kokosmelk og la det hele småkoke i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Skyll koriander, ta av bladene og hakk dem. Dryss hakket koriander over torsken når den er ferdig.
Server ovnsbakt torsk med blomkål i kormasaus og krydderris.
God middag!